Wie is Lennart?

Profielfoto Lennart

Welkom op mijn website. Het doel van deze site is een beeld te geven van diverse kanten van mijn leven. Ik heb veel passies en interesses en daardoor ook veel verschillende rollen in de samenleving. Deze site is als het ware mijn portfolio.

Tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in fotografie. Ik kocht een camera en begon te fotograferen. Eerst mijn directe omgeving en de landschappen rondom Wageningen. Daarna evenementen zoals de Algemene IntroductieDagen van de Wageningen Universiteit en de sportevenementen van SWU Thymos. Sinds 2011 fotografeer ik ook voor het universiteitsblad Resource.

Vanuit mijn omgeving krijg ik steeds meer verzoeken om portretfoto’s en foto’s van schilderijen te maken. Dit vind ik een heel leuke ontwikkeling en ik ben hard aan het leren om deze vormen van fotografie onder de knie te krijgen.

In 2011 organiseerde ik voor het eerst een fietstocht door de omgeving van Wageningen. Het begon met het idee om met een paar vrienden een tocht te maken langs de diverse landschappen rondom Wageningen. Uiteindelijk waren er ruim dertig deelnemers en ontstond het idee voor Exploring Wageningen and Surroundings. Op dit moment organiseer ik zes fietstochten per jaar over landgebruik, natuur, cultuur-historie en architectuur in en rondom Wageningen. Enkele voorbeelden zijn de landschappen van Wageningen fietstocht en de tweede wereldoorlog fietstocht.

Ik hou van koken en eten. Het is mijn dagelijkse creatieve uitdaging en een belangrijk sociaal bindmiddel. Sinds 2010 schrijf ik een receptenblog. Deze vind je op het Engelstalige deel van mijn site.

In december 2012 ben ik getrouwd met Iris. Samen met onze kat wonen we in een huisje met een tuin vol met bloemen en lekkere groenten en fruit.

Behalve mijn werk als fotograaf en gids werk ik ook bij Expat Center Food Valley.